×
Saç Dökülmesinin Nedenleri ve Çözümler

Bazı durumlarda saç dökülmesi , önlenemeyen kalıtsal bir durumdur. Bununla birlikte, saç dökülmesini önlemeye yardımcı olmak için atabileceğimiz bazı adımlar, tedavi edebileceğimiz yollar ve hatta onu tersine çevirecek çözümler var.

Bu yazıda, bazı saç dökülmesi tedavisi ve önleme ipuçlarını keşfetmeden önce saç dökülmesinin nedenlerine ve özelliklerine bakacağız .

Saç dökülmesine ne sebep olur?

Saç dökülmesi, aşağıdakileri içeren faktörlerden kaynaklanabilir: 

Genetik: erkek ve kadın tipi kellik (androjenik alopesi) gibi – en yaygın saç dökülmesi türü

Tıbbi Durumlar: otoimmün bozukluklar, saç yolma bozuklukları, saçkıran ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar gibi

Hormonal Değişiklikler: Hamilelik, doğum, menopoz ve tiroid sorunları gibi tetikleyicilerle

İlaçlar: kalp problemleri, yüksek tansiyon ve kanser ilaçları dahil

Saç dökülmesinin başka potansiyel nedenleri de vardır, örneğin:

Şok: duygusal veya fiziksel şokun neden olduğu saçın geçici olarak incelmesi

Saç Stilleri: saçınızı sıkıca geri çeken örgüler, atkuyruğu, topuzlar ve diğer stiller dahil

Saç Bakımları: sıcak şekillendirme araçları ve kimyasal dokulaştırıcılar gibi

Ne kadar saç dökülmesi normaldir? 

Saçlarınızı yıkarken veya fırçalarken sık sık döküldüğünü fark ederseniz, kendinize “ne kadar saç dökülmesi normal” sorusunu soruyor olabilirsiniz. 

Saç dökülmesinin tamamen normal olduğunu hatırlamak önemlidir. Genellikle günde 50 ila 100 saç teli dökeriz Dökülen saçların yerini yeni saçların almaması saç dökülmesinin bir işaretidir.

Saç dökülmesini önlemek için ipuçları

Neyse ki, saç dökülmesini önlemeye yardımcı olacak birçok yol var. Alabileceğiniz önlemler şunları içerir:

Saç dökülmesine neden olabilecek saç stillerinden kaçınmak

Saç dökülmesine neden olan tıbbi durumların tedavisi

Sağlıklı bir diyet sürdürmek

Saç büyüme takviyeleri almak

 

Saç dökülmesi için ilaç 

Saç dökülme hızınızı yavaşlatabilecek çeşitli ilaçlar mevcuttur, bunlar şunları içerir:

Minoxidil : Tipik olarak topikal bir solüsyonda bulunur ve saç köklerinize oksijen ve besin tedarikini artırmak için kan damarlarını genişletir.

Finasterid : Tablet şeklinde gelir ve erkek saç dökülmesine neden olan bir hormon olan dihidrotestosteron (DHT) üreten 5-alfa-redüktaz enzimini bloke eder.

Saç dökülmesi tedavileri

Ayrıca, size sunduğumuz trombositten zengin plazma (PRP) tedavisi gibi saç dökülmesine yönelik diğer cerrahi olmayan tedavileri de deneyebilirsiniz. 

Bu tedavi, bir hastanın kendi plazmasının, başın saç dökülmesi yaşayan belirli bölgelerine uygulanmasını içerir. Bu tedavi, incelme olan bölgelerdeki saçların büyümesini teşvik eder ve ayrıca yeni nakledilen saç köklerinin büyümesini desteklemeye yardımcı olur.

Saç Ekimi

Saç dökülmesi yaşıyorsanız ve saçınızı tamamen eski haline getirmek istiyorsanız, cerrahi olmayan tedaviler tatmin edici bir şekilde çalışmadıysa saç ekimi en etkili seçenek olabilir. Size daha genç bir görünüm sunabilecek kalıcı bir saç dökülmesi çözümüdür. 

İki ana saç ekimi türü, foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) tekniği ve foliküler ünite nakli (FUT) tekniğidir. Bir FUE saç ekimi , yüzlerce küçük zımba ile kafa derisinin arkasından ayrı saç kökleri olarak greftleri alır. Bu saç kökleri daha sonra alıcı bölgede açılan küçük deliklere nazikçe yerleştirilir ve saç derisi birkaç gün bandajlanır. 

FUT saç ekimi, kafa derisinin arkasından şerit olarak bir greft alır. Donör alan dikildikten sonra, şeridi daha küçük bölümlere ayırmak için cerrahi bir alet kullanılır ve daha sonra alıcı bölgeye implante edilir ve kafa derisi bandajlanır. 

Size sunacağımız saç ekimi deneyimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle irtibata geçmenizi öneririz .

×

En iyi tedaviyi almanızı sağlamak için, doğal bir görünüm elde eden en son tedavilerimiz hakkında ücretsiz bilgi almak için..